Home
Facebook Twitter

Gemeente wil doorpakken met Multi Functioneel Gebouw

Gemeente wil doorpakken met Multi Functioneel Gebouw Biddinghuizen - 11 januari 2018.  De gemeente Dronten wil financieel garant staan voor de bouw van een volwaardig Multi Functioneel Gebouw (MFG) in Biddinghuizen. De initiatiefnemers kunnen zo een hypotheek voor de bouwplannen krijgen. Burgemeester en wethouders willen ook meebetalen aan de exploitatie van het gebouw.

'Lang gekoesterde wens'
De plannen voor een MFG in het dorp zijn ongeveer tien jaar geleden ontstaan. De wens om allerlei voorzieningen onder één dak onder te brengen, leeft al lang in Biddinghuizen. In een eerste fase zijn alleen enkele scholen samengevoegd.

Inwoners hebben zich sindsdien sterk gemaakt voor een verdere samenvoeging. Om dat voor elkaar te krijgen werd zelfs een speciale stichting, MFG2, opgericht

Wat moet komt er allemaal in komen?
Het multifunctionele gebouw moet in de plaats komen van dorpshuis Het Koetshuis, de sportzaal en de gymzaal aan de Sportlaan. Ook enkele activiteiten die nu in kerkcentrum De Voorhof zijn, worden er ondergebracht.

De kerkelijke activiteiten zelf gaan naar het bestaande 'katholieke' deel van het kerkgebouw aan De Voorhof, dat blijft bestaan.

De gemeenteraad van Dronten moet in februari nog wel instemmen met het plan. Als dat gebeurt, kan nog eind dit jaar met de bouw begonnen worden. In het voorjaar van 2020 kan het MFG dan in gebruik zijn.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2018 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat