Home
Facebook Twitter

Spigots plakken voor De Scharrelberg: vrijwilligers gezocht

Spigots plakken voor De Scharrelberg: vrijwilligers gezocht Biddinghuizen - 19 januari 2018.  Naar aanleiding van de vogelgriep heeft GICOM BV Dorpsbelangen benaderd en aangegeven de eerste klus van spigots plakken ter beschikking te stellen aan dierenpark De Scharrelberg. Dorpsbelangen zoekt mensen die hiermee een avond willen helpen om zo geld te verdienen voor De Scharrelberg.

Bij de composteringsinstallaties die GICOM BV bouwt, zijn de buizen met spigots vast onderdeel, om zo de compost van onderaf via de vloeren te kunnen beluchten en zo het composteringsproces te versnellen. Jaren geleden begon het bedrijf de mogelijkheid voor verenigingen om hieraan mee te helpen en in 2018 is Dorpsbelangen Biddinghuizen de eerste vereniging die hiervan gebruik kan maken.

Vogels geruimd
De recente uitbraak van vogelgriep zorgde ervoor dat alle vogels van De Scharrelberg moesten worden geruimd. De komende maanden wordt op diverse manieren actie gevoerd om geld te verdienen voor de aanschaf van nieuwe dieren. Voor de klus bij GICOM BV zijn 20 vrijwilligers nodig. Het werk is niet zwaar. De spigots, blauwe PVS puntvormige voorwerpen, moeten op lange PVC-buizen met hierin gaten worden gelijmd.

De activiteit is op woensdag 24 januari om 19.00 uur, duurt een paar uur en vindt binnen plaats. Wie mee wil helpen, kan zich opgeven bij Dorpsbelangen-voorzitter Willem Feiken, via algemeen@dorpsbelangen.net. Tip: trek wat oudere kleding aan want de spigots moeten met lijm vastgezet worden.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2018 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat