Home
Facebook Twitter

Dorpsbelangen probeert mini-ijsbaan schaatsklaar te krijgen

Dorpsbelangen probeert mini-ijsbaan schaatsklaar te krijgen Biddinghuizen - 26 februari 2018.  De afgelopen dagen zijn vrijwilligers van Dorpsbelangen Biddinghuizen druk doende om de kleine ijsbaan op evenemententerrein Het Maaiveld klaar te maken voor gebruik. Eerst lekte er water weg, maar er is nu goede hoop dat er later deze week geschaatst kan worden.

Vorige week dinsdag werd een start gemaakt met het besproeien van het geasfalteerde deel van het evenemententerrein, voorafgegaan door hier een giertank met water op leeg te laten lopen. Zowel dinsdag als woensdag bleek er lekkage in het asfalt en dooide het daarnaast ook nog eens. De dagen daarna is opnieuw werk verzet om ijs op het terrein te krijgen. Zondagmiddag was dit andermaal gesmolten door de krachtige zon.

De situatie op maandag (foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen)

IJs niet betreden
Zondagavond is een nieuwe poging gestart en deze keer lijkt er meer succes. Er is nu een dunne ijslaag gevormd, maar het duurt nog zeker een dag voor er geschaatst kan worden. "Wij hebben een dringend verzoek aan alle kinderen en volwassenen om vandaag (maandag) het laagje ijs op het evenemententerrein niet te betreden", aldus Dorpsbelangen. "Het ijs is te dun en op sommige plekken is het asfalt al weer zichtbaar. Er moet meer water bij. Dit gaan wij uiteraard weer verzorgen".

Mocht de nieuwe ijslaag sterk genoeg zijn en er geschaatst kunnen worden, dan zal Dorpsbelangen dit kenbaar maken.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2018 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat