Home
Facebook Twitter

Ook in 2017 kerstboom op pleinen Biddinghuizen

Ook in 2017 kerstboom op pleinen Biddinghuizen Biddinghuizen - 9 november 2017.  Ook dit jaar worden er grote kerstbomen geplaatst op de pleinen rond het winkelcentrum. Dat werd woensdag gemeld tijdens de vergadering van Dorpsbelangen. Twee bomen van meer dan 10 meter hoog worden geplaatst op zaterdag 9 december. Voor volgend jaar zoekt Dorpsbelangen nog bomen.

De traditie van het plaatsen van kerstbomen op de pleinen voor snackbar Twins/De Basisz/Albert Heijn en Bodrum/Van Bemmel/Cariene's Hair Service gaat al heel wat jaren terug. Voorafgaand aan de eerste kerstmarkt, die werd gehouden in 2005, werd op een grasveldje aan de Dreef (waar nu het plein voor Twins ligt) voor het eerst een grote kerstboom geplaatst. Destijds kwam deze uit Zeewolde.

Optuigen van de eerste boom in 2005

Aanbellen
Sinds de verbouwing van het winkelcentrum probeert Dorpsbelangen twee bomen op de beide pleintjes te krijgen. "Vaak komen deze uit Biddinghuizen", vertelt Jan van de Wiel, die namens Dorpsbelangen al een jaar of acht meehelpt in een groep vrijwilligers, die vanaf het eerste jaar was gevormd rond Richard van Woerkom. "Ik bel meestal aan bij de mensen en vraag dan of we hun boom mogen gebruiken voor op de pleinen", vertelt Van de Wiel. "Vaak vinden mensen dit een goed plan, omdat ze dan zonder kosten te maken de te grote boom voor de tuin kwijt zijn".

Ophalen van een boom aan de Klaversingel in 2007

Materieel
Van de Wiel: "We werken met een grote, min of meer vaste, groep vrijwilligers. Met verreikers worden de bomen opgehaald en geplaatst, waarna deze voorzien worden van lampen". Dat niet alleen vrijwilligers hierbij van belang zijn, wil hij nog eens benadrukken. "Van Werven, HediBouw en Jennie Brandsma lenen ons verreikers, Albert Hein Jan Schuurhuis zorgt voor koffie met wat lekkers, Harry van Woerkom regelt trekker met platte wagen voor de afvoer naar Van Werven en bij De IJsvogel mogen we spullen opslaan", besluit Van de Wiel.

Plein voor/naast Bodrum waar één van de bomen wordt geplaatst

Bomen gezocht voor 2018
Aan mensen is er geen gebrek in deze werkgroep; aan bomen wel. Dit jaar komt één boom uit Biddinghuizen, van de Parksingel. De tweede boom is gevonden in de Golfresidentie Dronten. Wie volgend jaar een boom beschikbaar wil stellen, kan contact opnemen met Jan van de Wiel.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2018 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: BHZNet.nl - Nieuws uit Biddinghuizen en Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat